Dehidrirana / sušena jabuka, 25g


3,50 KM

  •   06 - 02 - 2023
  •   144

Na stanju: 20


Masa po komadu: 0.025 KG

Opis


Dehidrirana jabuka savršena je dekoracija i sastojak za koktele, tople napitke, bezalkohola pića, cidere, kuhano vino, smoothije, deserte, blagdanski kruh i granole.
Vašim pićima daje svježi kiselkasti miris, a lijepo se nadopunjuje sa toplim začinima poput cimeta, pimenta i zvjezdanog anisa. Ako ste kreativci, naše dehidrirane jabuke možete koristiti i u ukrašavanju u blagdansko vrijeme ili u nekom drugom projektu. Odlično se slaže u koktelima na bazi whiskey-ja, gina, vodke i ruma.
 
Jabuka korištenje i primjena
• deserti, sokovi, sirupi, džemovi, ocat, voćne salate, slatkiši ali i kao dodatak slanim i kiselim jelima
UGOSTITELJSTVO: 
• sastojak i dekoracija za tople napitke kao što su čaj, kuhano vino, punč
• koristi se i za koktele i odlična su dekoracija za cidere
• lijepo se nadopunjuje sa toplim začinima poput cassia vere, perzijske ruže, pimenta i zvjezdanog anisa
• odlično se slaže u koktelima na bazi whisky-ja, gina, vodke i ruma
 
 Dehidriranjem jabuka zadržava sve svoje hranjive tvari i kiselkasti okus, a omogućuje se duže trajanje od svježeg voća. Dehidriranjem jabuke osigurava se manje otpada i optimalno korištenje svake voćke. 
 
Jabuka je listopadno drvo iz porodice Rosaceae, poznato po svojim slatkim plodovima. Uzgaja se i udomaćena je širom svijeta, te je najviše uzgajana vrsta iz roda Malus. Ovo drvo porijeklom je iz Centralne Azije, gdje se i danas mogu naći njeni divlji preci (Malus sieversii). Jabuke su uzgajane tisućama godina u Aziji i Europi, a u Sjevernu Ameriku donijeli su je europski doseljenici. Jabuke imaju religijski i mitološki značaj u mnogim kulturama, osobito nordijskoj i grčkoj kao i europsko-kršćanskim tradicijama.
 
U nordijskoj kulturi, vjeruje se da boginja Idun njeguje u vrtu stablo jabuke i bere njene plodove koje svaki dan kušaju ostali bogovi kako bi ostali besmrtni. 
Smatra se da postoji više od 7.500 poznatih sorti jabuka. Dcrisp dehidrirane jabuke pripadaju Granny Smith sorti, koja je danas postala sinonim za jabuke. Granny Smith jedan je od najslavnijih izvoznih proizvoda Australije. Otkrivena je u Australiji 60 – ih godina 19. stoljeća kao slučajni sjemenjak na odlagalištu za otpad. Pretpostavlja se da je slučajni hibrid europske divlje i domaće jabuke. Gospođa Maria Ann Smith, koja ju je pronašla, otkrila je da je jabuka višenamjenska, odnosno odlična kako za kuhanje tako i svježa. Novu je sortu nazvala Granny Smith te je zaslužna za širenje njene popularnosti. Do 60-ih godina 20. stoljeća Granny Smith je postala praktički sinonim za jabuku. Ova pomalo neobična jabuka privlači oko svojom bojom, ima dugi vijek trajanja, te ima svestranost, koju potrošači vole. 
 
Mnogima je privlačan i čips od jabuka, ali i jabučni ocat, koji služi kao odličan začin i borac protiv visokog tlaka, atritisa, ali i kao suborac u mršavljenju.
Jabuka sadrži mangan, bakar i vitamine A, E, B1, B2 i B6. Kako bi se jabuka najbolje iskoristila, bitno je ostaviti koru jer ona sadrži polovicu vlakana i većinu antioksidansa. Osim što pomažu u mršavljenju, dobre su za srčane funkcije, smanjuju mogućnost za pojavu dijabetesa, sadrže probiotike pa pospješuju probavu. Jabuka neće zamijeniti četkicu i pastu za zube, no konzumacija jabuke će zube svakako ojačati.
 
Žvakanjem jabuke čiste se zubi i uništavaju štetne bakterije u usnoj šupljini. Naime, jabuka sadrži fosfor, kalcij i fluor koji pomažu pri sprečavanju razvoja karijesa.
 
 

Facebook komentari


Dcrisp - sušeno voće i povrće


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog