ORGANSKO HELJDINO INTEGRALNO BRAŠNO, 1KG


6,00 KM

  •   24 - 12 - 2017
  •   4150

Na stanju: 20


Masa po komadu: 1 KG

Opis


Naše organsko integralno heljdino brašno se može koristiti za pripremu hljeba, pure, kolača, palačinki, itd. Kada se heljdinom brašnu doda pšenično, tijesto je nježnije, kao da je u njemu dosta maslaca.

Heljda sadrži vitamine, rutin-supstancu iz grupe vitamina P koja je izvanredno ljekovito sredstvo za mnoge bolesti savremenog doba kao što su hipertenzija, tj. povišen krvni pritisak, reumatizam, glaukom, dijabetes, te bolesti koje nastaju kao posljedica radioaktivnog zračenja.

Sadrži oko 70% ugljenih hidrata, a ne sadrži holesterol i gluten, te je pogodna za osobe koje su alergične na ostale žitarice. Koristi se i kao lijek protiv bolesti želuca i crijeva, pomaže pri nervnom rastrojstvu, malokrvnosti i gojaznosti, te preventivno djeluje protiv srčanog i moždanog udara. Heljda je lahko probavljiva, te je idealna hrana za osobe sa poremećenom probavom, djecu i starije osobe, a posebno za osobe koje se bave intelektualnim radom jer jača memoriju i koncentraciju.

Takođe, heljda reguliše pritisak-tlak, kao diuretik, smanjuje rizik sterilnosti kod muškaraca, za prevenciju paralize, osnažuje pamćenje i koncetraciju, protiv nesanice, strahova, ublažava tegobe kod proširenih vena, popucalih kapilara po tijelu i hemoroida. Preventivno djeluje protiv srčanog i moždanog udara. Reguliše perifernu cirkulaciju krvotoka. Pomaže kod kašlja. Rutin zaustavlja razvoj tumora.

 Heljda sadrži visok procenat rutina i drugih flavonoida, mineralne masti, vitamin B, bjelančevine, ima svojstvo P vitamina te pojačava djelovanje vitamina C.

Pakovanje: 1 kg

Cijena: 6,00 KM

Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti direktno na Vašu kućnu adresu - KAKO NARUČITI !!

HERBA EKO - Poljoprivredni proizvođač Njemčević

 

Facebook komentari


HERBA EKO - Poljoprivredni proizvođač Njemčević


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog