Humus zemlja


7,00 KM

  •   14 - 03 - 2023
  •   3933

Opis


U ponudi imamo Humus / kaliforniski glista/ prosijan i upakovan. Idealan za plastenik rasadu cvijeća - voće i povrće i travnjake. 100% prirodno !

Cijena 7 KM vreća 50l

Kako nastaje humus?

Mikroorganizmi rastvaraju organske tvari i razlažu ih na mineralne sastojke koji biljkama služe za ishranu. Tijekom procesa raspadanja humusa nastaje CO2, koji je biljci potreban za asimilaciju i koji u tlu aktivira njoj nepristupačne kemijske spojeve. Postoji nekoliko metoda za određivanje humusa, ali sve se temelje na istom principu – na organsku tvar djeluje se jakim oksidansima pri čemu dolazi do oksidacije ugljika iz humusa. Iz svega navedenog, možemo zaključiti kako nastanak humusa igra vrlo važnu ulogu u ljudskoj egzistenciji.

Kako se poboljšava plodnost tla

Humus vrlo povoljno utječe na strukturu tla, a teška i zbijena tla postaju rahlija i lakša, a time se poboljšavaju i druga svojstva tla. Posebice režim vode, zračnost i toplina. Što se tiče hemijskih svojstava, on sadrži sva potrebna biljna hranjiva. Humus utječe povoljno i na biološka svojstva tla time što je izvor ugljika potrebnog za život i razmnožavanje mikroorganizama.

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Moguća je dostava humusa na bilo koju adresu.

Za više informacija javite se na naš kontakt telefon >>> 064 453 53 12

Facebook komentari


Ostali proizvodi


Lumbri Farm - Humus zemlja


  • 064 453 5312

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog