Ricinusovo ulje za kosu


20,00 KM

  •   29 - 03 - 2024
  •   377

Na stanju: 10


Masa po komadu: 0.5 Litra

Opis


Ricinusovo ulje, bogato ricinoleinskom kiselinom, postalo je omiljeno prirodno sredstvo za njegu kose zbog svojih potencijalnih prednosti. Pogledajmo kako ovo prirodno ulje može učiniti čuda za vašu kosu:

Rast kose: Smatra se da ricinoleinska kiselina stimuliše cirkulaciju u vlasištu, što može potaknuti rast kose. Također može pomogli kod jačanja vlasi, čineći ih manje podložnim lomljenju.

Sjaj i suzbijanje peruti: Ricinusovo ulje djeluje kao emolijent, stvarajući zaštitni sloj na kosi i pomažući joj da zadrži vlagu. To rezultira sjajnijom, glatkijom i manje krhkom kosom, a takođe može suzbiti pojavu peruti.

Gušća i zdravija kosa: Ricinusovo ulje može pomogli kod poboljšanja debljine i zdravlja kose. Njegova hranljiva svojstva mogu prodrijeti u vlasište i hraniti vlasi iznutra prema van.

Kako koristiti ricinusovo ulje za kosu:

Maska za kosu: Umješajte ricinusovo ulje sa drugim laganim uljem poput jojobinog ili kokosovog ulja u omjeru 1:1. Masažirajte smjesu u vlasište i kosu, pokrijete plastičnom folijom i ostavite 30 minuta do sat vremena. Operite šamponom.

Ulje za vlasište: Nakon pranja šamponom, nanesite nekoliko kapi ricinusovog ulja na vrhove prstiju i lagano ga utrljajte u vlasište. Izbjegavajte prekomjerno nanošenje, jer može otežati kosu.

Dodatak u balzam za kosu: Dodajte nekoliko kapi ricinusovog ulja u svoju omiljenu masku ili balzam za kosu za dodatnu hranu i sjaj.

Cijena ovog izuzetno zdravog ulja iznosi 20,00 KM za 0,5L

Ricinusovo ulje se priprema po narudžbi i dostavlja svježe cijeđeno. Dostava je u roku od 2-3 dana.

Savjeti za upotrebu:

Korištite hladno ceđeno ricinusovo ulje za najveću korist.
Ricinusovo ulje je prilično gusto. Možete ga razrijediti sa drugim laganim uljem prikladnim za tip vaše kose.
Ne prekomjerno koristite ricinusovo ulje, jer može otežati kosu.
Provedite test na maloj površini kože prije primjene na cijelo vlasište kako biste provjerili potencijalne alergije.
Ricinusovo ulje nudi prirodni i pristupačan način za poboljšanje zdravlja i ljepote vaše kose. Uključite ga u svoju rutinu njege kose i uživajte u njegovim potencijalnim prednostima!

 

Facebook komentari


Hladno cijeđena ulja - Bijeljina


  • Zagoni 245, 76321; Suho Polje (Bijeljina)
  • 061 395 029 / Viber

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog