Laneno ulje - hladno cijeđeno


17,00 KM

  •   14 - 02 - 2018
  •   9722

Na stanju: 16


Masa po komadu: 0.25 Litra

Opis


Lan je prirodni biljni izvor visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina, esencijalnih amino kiselina, te brojnih drugih vrjednih nutrjenata.Ulje lana sadrži vitamine.B, C ,E, fitosterole, te minerale kalcijum, selen, bakar, željezo, cink, natrijum, magnezijum,fosfor i kalijum.

Vrlo visoka koncentracija OMEGA-3 masnih kiselina čini laneno ulje veoma poželjnim dodatkom ishrani u prevenciji oboljenja krvnih sudova, te samim tim i srčanog i moždanog udara. Lan je bogat omega 3 masnim kiselinama, vlaknima i proteinima. Ima visoku nutritivnu vrijednost i znatno pomaže kod jačanja imuniteta.

U cilju očuvanja blagotvornih supstanci, naše laneno ulje se dobija blagom metodom hladnog cijeđenja, i ne podvrgava se nikakvim dodatnim preradama.

!!! Ne preporučuje se korišćenje lanenog ulja za kuhanje budući da ne ostaje stabilno pri višim temperaturama pri kojima se njegove korisne masne kiseline raspadaju na štetne sastojke.

Kao preventiva oboljenjima krvnih sudova preporučuje se uzimanje 1 supene kašike dnevno a u akutnim slučajevima mogu se uzimati 2-3 supene kašike dnevno. Budući da je osjetljivo na temperaturu i svjetlost te sklono oksidaciju ulje je potrebno čuvati na hladnom i tamnom mjestu (preporučljivo je čuvanje u frižideru). Nakon otvaranja potrošiti u roku od četiri-pet sedmica.

Laneno ulje proizvodi se isključivo od domaćeg lana, proizvedenog na Poljoprivrednom gazdinstvu Salapura u selu Bjelaj, opština Bosanski Petrovac.

Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9) te palmitinsku masnu kiselinu, više od polovine masnoća sadržanih u lanu čini alfa linoleinska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina ( dvostruko većim od ribljeg ulja).

Redovno korištenje svježeg lanenog ulja ima blagotvorno djelovanje za organizam.

Neka od njih su:

Djeluje preventivno na stanice raka, te na pojavu moždane kapi, arterosklerozu, srčane tegobe, posebno pojavu srčanog infarkta, te aritmije, hipertrofiju prostate, upalu mokraćnog mjehura, razgradnju žučnih kamenaca, probavu, artritis i bolove u zglobovima, metabolizam masnoća u tjelu, simptome ekcema, imunitet, ...

Ovdje imate opisano kako naručiti na kućnu adresu - Kako naručiti?

 

Facebook komentari


Hladno cijeđena ulja - Bijeljina


  • Zagoni 245, 76321; Suho Polje (Bijeljina)
  • 061 395 029 / Viber

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog