Kantarionovo ulje 100ml - Eternella natural cosmetics


18,00 KM

  •   28 - 06 - 2019
  •   2566

Na stanju: 30


Masa po komadu: 0.1 Litra

Opis


Kantarion ili gospina trava je biljka koja je, zbog svog širokog spektra ljekovitosti, od davnina veoma cijenjena u narodu. Njeni sićušni, lijepi žuti cvjetovi su bogati aktivnim sastojcima ( hipericin, tanini, flavonoidi...) i upravo su oni  zaslužni za njeno protuupalno, antimikrobno i protugljivično djelovanje.

Macerat kantariona je karakterističan i po svojoj intenzivno crvenoj boji i svoju primjenu nalazi kod mnogobrojnih zdravstvenih tegoba kao što su:

- rane

- opekotine prvog stepena

- upala mišića i živaca, išijas, neuralgije, lumbago

- hemoroidi

- čirevi 

- ožiljci, akne i strije

- rane koje teško zacjeljuju

- sprječavanje pojave rana kod bolesnika koji stalno leže

- proširene vene

- giht i reuma

- vaginalne infekcije (gljivice i virusne infekcije)

- upala jajnika

- bolovi u želucu

- crijevni paraziti

Način primjene: dermalno, oralno (oralno samo uz preporuku liječnika, jer u kombinaciji sa drugim medikamentima može izazvati zdravstvene probleme, naročito kod upotrebe antidepresiva i sedativa). Kod dermalne upotrebe umasirati ulje na željene dijelove tijela.

Kantarionovo ulje se koristi i za njegu kose. Hrani i njeguje njen korijen, usporava njeno mašćenje i pospješuje rast. Također je djelotvorno i protiv pojave peruti. Potrebno je dva puta sedmično, prije pranja, ulje utrljati u kosu, od korijena pa do vrhova i ostaviti da djeluje 15-20 minuta.

Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko ovakvih tretmana.

Za blagotvornu njegu lica, kantarionovo ulje se koristi nanošenjem 1-3 puta dnevno na čistu kožu u ravnomjernom i tankom sloju. Efikasno uklanja akne, različite vrste osipa, nepravilnosti, ožiljke, različite oblike ekcema na licu kao i tragove posjekotina, ogrebotina i sličnih povreda.

Pored kože lica, kantarionovo ulje se može koristiti i za njegu kože na ostalim dijelovima tijela.

OPREZ: S obzirom na to da je kantarion fototoksična biljka,  ne preporučuje se namazane dijelove tijela izlagati suncu (UV zracima) najmanje 12 sati nakon nanošenja zbog mogućnosti pojave fleka na koži koje mogu ostati trajno. 

Kod osoba sa osjetljivom kožom sklonom alergijama preporučuje se konsultovanje sa stručnom osobom prije upotrebe proizvoda.

Proizvod ne izlagati visokoj temperaturi i direktnoj sunčevoj svjetlosti. Držati u zatamnjenoj boci i van dohvata djece.

Proizvod je 100% prirodan i prilikom proizvodnje nisu korišteni vještački aditivi, boje, arome, konzervansi niti stabilizatori.

 

Facebook komentari


Eternella natural cosmetics


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog