Nevenovo ulje Herceg


10,00 KM

  •   28 - 06 - 2019
  •   3362

Na stanju: 30


Masa po komadu: 0.1 Litra

Opis


Neven je, po svojoj ljekovitosti, bio poznat u svim antičkim kulturama. Ime „calendula“ potiče od latinske imenice „calendae“ (prvi dan u mjesecu), a povezuje se s tim što se cvjetovi otvaraju sa izlaskom sunca, a zatvaraju sa zalaskom. Inače, u narodu je neven poznat kao barometar za kišu: ako su cvjetovi ujutro zatvoreni tada će u toku dana sigurno padati kiša!

Neven se s pravom još naziva i „biljka kože“ jer je efikasan u liječenju mnogih kožnih bolesti. Svoju primjenu nalazi kod liječenja:

- akni, bradavica, cista, čireva, ekcema, psorijaze i seboreje, herpes zostera, fistula, kožnih upala, ljuštenja kože, masne kože lica, mastitisa, opeklina, osipa, raznih infekcija kože, hemoroida, popucalih kapilara, upaljenih vena, urtikarije, rana (gnojnih rana), rana koje teško zarastaju, ugriza i uboda insekata itd.

- za njegu kože se koristi 100% prirodni macerat nevena koji kožu omekšava, tonizira i vlaži, zbog čega je važan sastojak preparata za njegu kože tijela i ruku

- Pogodan je za upotrebu i otklanjanje  pelenskog osipa kod beba

Macerat nevena se nanosi lokalno na željeni dio kože koji treba liječiti. Nanosi se 1-3 puta dnevno ili po potrebi.

Kontraindikacija najčešće nema, no česte su alergije kod osoba alergičnih na ambroziju, te se prije upotrebe treba konsultovati sa stručnom osobom.

U terapijskim mješavinama se ulje nevena često miješa sa uljem kantariona s kojim djeluje sinergijski i tvori mješavinu vrlo širokih terapijskih svojstava. U mješavini biljnih ulja macerat nevena dodaje se u količini do 25 %.

Proizvod ne izlagati visokoj temperaturi i direktnoj sunčevoj svjetlosti. Držati u zatamnjenoj boci i van dohvata djece.

Proizvod je 100% prirodan i prilikom proizvodnje nisu korišteni vještački aditivi, boje, arome, konzervansi niti stabilizatori.

 

Facebook komentari


Ostali proizvodi


Organska proizvodnja - Herceg


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog