Noćurak ulje 30ml


5,00 KM

  •   13 - 04 - 2019
  •   2392

Na stanju: 30


Masa po komadu: 0.3 Litra

Opis


 

Noćurak ulje 30 ml

Sastav: cvat noćurak i maslinovo ulje

Namjena:
Ulje noćurka je izvanredno za njegu suhe i zrele kože. Osim toga ublažava upale i može se primijeniti i kod prhuti. Ovo ulje se rado koristi za obogaćivanje drugih baznih ulja. Sprečava proizvodnju sebuma te je stoga pogodno i za njegu masne kože i kože koja je sklona aknama.

Smiruje suhu, prhutavu kožu i svrbež, kao i kožu koja je sklona ekcemima i neurodermatitisu.

Daljnje osobine ulja noćurka:

• pomaže kod kožnih nečistoća
• vidljivo smanjuje crvenilo kože
• zaglađuje kožu i smanjuje bore i fine crte
• vlaži grubu i suhu kožu
• podupire posvjetljenje tamnih kolutova oko očiju
• smiruje upale
• pomaže kod prhuti i prhutave kože


Uzimanje ulja noćurka može biti korisno i u odvikavanju od alkohola. Naime, kod alkoholičara se smanjuje razina prostaglandina E1, što dovodi do depresije, koja pak potiče konzumaciju alkohola. Ulje noćurka smanjuje depresiju a samim time proporcijonalno djeluje i na želju za alkoholom. Poznato je da alkohol oštećuje jetru i bubrege, dok ulje noćurka spriječava blokadu enzima izazvanu alkoholom i tako predstavlja određenu zaštitu ovih organa.
Još u doba Indijanaca se radila kaša od noćurka za liječenje kožnih bolesti, čireva, ali i za ublažavanje lakših ozljeda.

Zaključak je da ulje zutog noćurka nalazi primjenu u liječenju mnogih tegoba izazvanih usljed odredjenih poremećenih funkcija u organizmu.
Ulje zutog nocurka, tj. gama linolenska kiselina stiti zivce od ostecenja, pa je svakako dobrodošla osobama koje pate od poremećaja koji imaju negativan uticaj na moždanu hemiju.

Laboratorijskim istraživanjima je potvrđeno da ulje žutog noćurka može imati povoljan uticaj u kontroli simptoma kod osoba koje boluju od Parkinsonove bolesti i multipla skleroze (MS).

 

Doziranje i način primjene:

Koristi se u dozi od jedne čajne žličice tri puta na dan. Najbolje je da se koristi nakon jela po jedna žlica. Ciklus uzimanja ulja može trajati najduže 21 dan, tako da nakon jednog ciklusa uzimanja trebate napraviti pauzu od barem 14 dana.

Držati na suhom i tamnom mjestu, u zatvorenoj ambalaži i u hladnjaku.

Čuvati od dohvata male djece. Ne preporuča se uzimanje trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

*Napomena: Za sve narudžbe iz naše web radnje preko 45 Km, dostava je besplatna na kućnu adresu !!

Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti na Vašu kućnu adresu - Kako naručiti proizvode OPG Veselčić

 

Facebook komentari


OPG Veselčić: PROIZVODI OD LUFFE - LJEKOVITOG BILJA


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog