Slatki pelin – bezalkoholna tinktura 30 ml


7,00 KM

  •   25 - 05 - 2021
  •   3070

Na stanju: 25


Masa po komadu: 0.03 Litra

Opis


Slatki pelin ima  brojne ljekovite sastojke od kojih je artemisinin najkorišćeniji. Veliki sadržaj artemisinina ga čini moćnim u borbi protiv virusa, bakterija, parazita, gljivica. U posljednje vrijeme se primjenjuje u borbi protiv nekih vrsta malignih tumora.

Slatki pelin kapi

Sastav: list, prirodni glicerin i destilovana voda
Slatki pelin, Artemisia annua
Drugi nazivi: baktunar, bejturan, ćabura, đul, jednogodišnji pelin, slatka Ana.
 
Slatki pelin kao lijek je prisutan već više od 2 000 godina u narodnoj tradiciji drevnih kineskih naroda, a od 90 – ih godina prošloga stoljeća je ušao na velika vrata i u suvremeni svet. Nekada se slatki pelin kao lijek prvenstveno koristio kao prirodni lijek protiv malarije, a kasnije je uočeno njegovo ljekovito dejstvo za jačanje imuniteta, te kod različitih oboljenja kože.
 
Koliko je poznato, slatki pelin kao lijek je u kineskoj narodnoj tradiciji korišten kao prirodno sredstvo protiv različitih bakterija, virusa i parazita.
Ova biljka se najčešće koristi u vidu čaja. Pored čaja, u upotrebi je tinktura alkoholna, bezalkoholna i ulje od slatkog pelina, koje je naročito preporučeno koristiti za liječenje različitih kožnih oboljenja.
Sastav i ljekovita svojstva:
 
Slatki pelin ima  brojne ljekovite sastojke od kojih je artemisinin najkorišćeniji. Veliki sadržaj artemisinina ga čini moćnim u borbi protiv virusa, bakterija, parazita, gljivica. U posljednje vrijeme se primjenjuje u borbi protiv nekih vrsta malignih tumora.
U sastav slatkog pelina ulaze karvakol, kamfor, luteolin, kvercetin , ali i oligo eleminti :
• magnezijum,
• fosfor,
• kalcijum,
• hlor,
• bakar,
Ljekovita svojstava slatkog pelina su raznovrsna
Navest ćemo najprije njegov blagotvoran uticaj na menstrualni ciklus. Naime slatki pelin ublažava menstrualne bolove, smanjuje obilna krvarenja i intezitet promenstrualnog sindroma. 
 
Pospješuje rad organa za varenje. Kvalitet života pacijenata, koji boluju od kronove bolesti se značajno popravio posle tretmana artemisininom.
Lokalno se primjenjuje kod infekcije kože i inficiranih rana. 
Uništava parazite u krvi. Najefikasniji je u liječenju malarije. Za razliku od kinina ne pokazuje neželjena dejstva.
• Pomaže u liječenju groznice, pojačava izlučivanja znoja.
• Ublažava urinarne infekcije. 
• Pospješuje bolju cirkulaciju. 
• Djeluje protiv upala, bolnih zglobova i artritisa.
• Umiruje bol u mišićima i stomaku.
 
Antikancerogena svojstva slatkog pelina bude veliko interesovanje. In vitro istraživanja pokazuju rezultate u liječenju leukemije, raka dojke i debelog crijeva.Vijetnamski ljekari ga primjenjuju za različite vrste kancera. Posebnu pažnju izazvale su informacije da ova biljka značajno i za vrlo kratko vrijeme smanjuje veličinu tumora.
 
Upute za doziranje:
Odrasli: 3 puta dnevno po 15 do 30 kapi rastvoriti u mlaku vodu ili čaj i Prije upotrebe bočicu tinkture dobro protresti. Nakon  7 dana korišćenja tinkture pauza  od 4  dana, a zatim sve ponoviti ako treba.
Djeca: Prije upotrebe posavjetovati se sa svojim liječnikom.
 
Ono što se sa sigurnošću može reći jeste da se slatki pelin ni u kom slučaju ne preporučuje koristiti tokom prvog tromjesečja trudnoće, mada je poželjno izbjegavati ga tokom cijele trudnoće, jer vrlo često njegova upotreba u ovom periodu dovodi do uginuća ploda. Uz to, ne savjetuje se upotreba ove biljke za osobe koje pate od dijabetesa, jer vrlo često može da izazove hipoglikemiju, a u pojedinim slučajevima može da izazove i izuzetno neprijatne aritmije, koje ponekad mogu da budu jako opasne.
Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu po mogućnosti u hladnjaku.

*Napomena: Za sve narudžbe iz naše web radnje preko 45 KM, dostava je besplatna na kućnu adresu !!

Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti na Vašu kućnu adresu - Kako naručiti proizvode OPG Veselčić

Facebook komentari


Ostali proizvodi


OPG Veselčić: PROIZVODI OD LUFFE - LJEKOVITOG BILJA


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog