Kamilica ulje 30ml


5,00 KM

  •   31 - 08 - 2020
  •   2799

Na stanju: 28


Masa po komadu: 0.03 Litra

Opis


Ulje od kamilice odlično djeluje kod reume, bolova u zglobovima i temperature. Zbog umirujućeg djelovanja preporučuje se i kod bronhitisa i astme. Ovim uljem mogu se tretirati promjene na koži poput upala i alergija.

Sastav: kamilica cvijet i maslinovo ulje

Ulje se može koristiti duže vremena – nema ograničenja u dužini terapije.

Pomaže i kod bubuljica i akni.

Kamilicu s pravom nazivaju kraljicom ljekovitih biljaka. Iskoristite njezino ljekovito djelovanje i pružite si prirodnu njegu!

Ulje od kamilice

Ulje se koristi u mnoge medicinske svrhe, a jedna od najbolje dokumentovanih je za opuštanje. Ulje ima umirujuće dejstvo na ljude i može se koristiti kao pomoć u izazivanju sna, ublažavanja nervoze i promovisanja opšte osećaj smirenosti i blagostanja.

Osim što ima mentalna umirujuća svojstva, ulje kamilice je takođe dobro u opuštanje mišića i bolnih zglobova. To može olakšati menstrualne grčeve i bolove u leđima, kao i opuštanje probavnog sistema za ublažavanje bolova u stomaku ili probavnih smetnji.

Ulje također eliminiše svrab i dobro je za one sa alergijskim reakcijama.

Postoji širok spektar načina na koje se eterično ulje kamilice može primijeniti na tijelu, u zavisnosti od razloga za koji se ono koristi. Naprimer, ulje može biti ili nanošeno lokalno, kod problema sa kožom, ili konzumirati oralno, za uznemireni stomak.

Jedna do dvije kapi ulja u čaši vode bi trebalo da bude dovoljno za korišćenje kao tečnost za ispiranje usta ili konzumiranje za stomačne probleme. Da biste koristili u kupatilu kao aromaterapiju za opuštanje mišića, manje od 10 kapi i dalje treba da bude dovoljno.

Upozorenje

Ženama koje pokušavaju da zatrudne ili su već trudne, nikako se ne preporučuje upotreba kamilice jer stimuliše uterus, ublažavajući grčeve kod žena. Zbog toga postoji rizik od pobačaja.
Kamilica je poznata i po tome što snižava nivo šećera u krvi, pa zbog toga može imati delovati na terapiju kod dijabetesa. Dakle, kod dijabetičara (tip 1), pre korišćenja čaja od kamilice konsultujte se sa vašim ljekarom.
Kamilica sadrži kumarin i blago razređuje krv što je najprimjetnije pri uzimanju većih količina kamilice duži vremenski period. Ako treba da idete na neki hirurški zahvat bilo bi dobro da ne uzimate kamilicu najmanje dvije nedelje prije operacije.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu po mogućnosti u hladnjaku.

*Napomena: Za sve narudžbe iz naše web radnje preko 45 KM, dostava je besplatna na kućnu adresu !!

Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti na Vašu kućnu adresu - Kako naručiti proizvode OPG Veselčić

Facebook komentari


Ostali proizvodi


OPG Veselčić: PROIZVODI OD LUFFE - LJEKOVITOG BILJA


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog