Matičnjak – alkoholna tinktura 30 ml


7,00 KM

  •   30 - 05 - 2021
  •   1399

Na stanju: 20


Masa po komadu: 0.03 Litra

Opis


Matičnjak je poznat od najstarijih vremena te ga opisuju i hvale mnogi prirodoslovci starih kultura. Najbolji poznavalac matičnjaka, Mattioli, za njega kaže da matičnjak ima izvanredno dobro svojstvo jer jača i oživljava srce, naročito onome tko ima noćne strahove i kome srce ubrzano lupa i smeta miru. 

Sastav: list matičnjaka i 70% medicinski alkohol
Matičnjak, Melissa officinalis
Drugi nazivi;  Čelina trava, čelinjak, limunka, maternjak, matičnik, melisa, pitoma metvica, pčelinja Ijubica, pčelinja metvica, pčelinja trava, rojevnica
Indikacije:
Matičnjak čisti krv, otklanja neraspoloženje i tugu, te pomaže gotovo svim unutarnjim organima. Plinije preporučuje smjesu soka matičnjaka za oči, a Hildegarda za matičnjak kaže da će se rado smijati tko je jede, jer njezina toplina zahvaća slezenu i srce koje tako postaje radosno.
Cijela biljka miriše po limunu, a okus joj je aromatičan. Raste u blizini naselja, uz ograde, živice, u grmlju i šumama, a uzgaja se i u vrtovima.
Matičnjak je zeljasta, jako razgranata trajnica koja seže do 50 cm u visinu. Nazubljeni, ovalni, svijetlozeleni listovi imaju jak miris po limunu, a stoje nasuprotno u parovima uzduž četvrtaste, razgranate stabljike.
Matičnjak je i poznata medonosna biljka, jer nijedna druga biljka ne privlači toliko pčele svojim mirisom. Za tu divnu, mirisnu biljku kažu da dočarava lijepe misli. Cvate ljeti, a cvjetovi su bijeli ili blijedožuti, privlače pčele pa je biljka u nas po tome i dobila ime (matica – matičnjak).
Upute za upotrebu:
3 puta dnevno po 15 – 20 kapi dnevno u 1dcl vode.
Napomene:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.
Pogodno za vegetarijance.
Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi.
Upozorenja:
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu po mogućnosti u hladnjaku.

*Napomena: Za sve narudžbe iz naše web radnje preko 45 KM, dostava je besplatna na kućnu adresu !!

Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti na Vašu kućnu adresu - Kako naručiti proizvode OPG Veselčić

 

Facebook komentari


Ostali proizvodi


OPG Veselčić: PROIZVODI OD LUFFE - LJEKOVITOG BILJA


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog