Čaj od aronije 100g - Herceg organsko


6,00 KM

  •   26 - 06 - 2019
  •   1998

Na stanju: 50


Masa po komadu: 0.1 KG

Opis


Biljka aronija (AroniaMelanocarpa) je bobičasto voće koje izgledom najviše podsjeća na borovnicu. Drugi naziv joj je sibirska borovnica jer je, iz Sjeverne Amerike odakle vodi porijeklo, najprije dospjela u Sibir i podnosi hladne zime i mrazeve do – 45°C.

ČAJ OD ARONIJE!

Ljekovita svojstva ove biljke prvi su otkrili sjevernoamerički Indijanci, koji su aroniju koristili kao hranu, ali i kao lijek protiv raznih tegoba. 

Ogromna količina tanina i flavonoida gdje glavnu ulogu ima antocijanin, aroniju čine najjačim poznatim antioksidansom današnjice. Izuzetna je i zbog velikog broja vitamina (A,C,P, iz skupine B-B9, B6, B2, vitamin E i betakaroteni, antocijani-boje, tanini i čreslovina), koji se nalaze u njezinom plodu, zajedno s kalijem, kalcijem, željezom, manganom, molibdenom, jodom i fosforom.

Čaj od aronije - čisti krv i zidove krvnih žila, podstiče smanjenje i gubitak masnih naslaga, podiže imunitet, stabilizuje rad štitne žlijezde, smanjuje nivo želučane kiseline, umiruje želudac.

Čaj od aronije - ljekovita svojstva

Čaj od lista aronije kod nas je u široj upotrebu u odnosu na čaj od bobica. Najčešće se konzumira zbog stomačnih problema. Lišće aronije je karakteristično po tome što samo ono sadrži reijdak vitamin P, čije je glavna funkcija je da odrzava krvni sistem zdravim. Također ima antioksidativna svojstva, te smanjuju loša dejstva slobodnih radikala.

Za čaj od lista aronije kažu da odklanja umor kao rukom!

Smanjuje nivo glukoze u krvi, pomaže održavanju zdrave tjelesne težine.
 
SASTAV: aronija
CIJENA: 6 KM

Za sve ostale informacije i pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti direktno na Vašu kućnu adresu - KAKO NARUČITI PROIZVODE "HERCEG" !!

 

 
 
 

Facebook komentari


Ostali proizvodi


Organska proizvodnja - Herceg


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog