Proizvodi za radnju: Organska proizvodnja - Herceg


Više o : Organska proizvodnja - Herceg

Firma „Herceg“ iz Novog Travnika pionir je organske proizvodnje u BiH i već 20 godina uspješno kreira proizvode od nevena i drugog ljekovitog bilja zadovoljavajući zahtjevne međunarodne kriterijume.

Kvalitet organskih proizvoda „Herceg“ potvrđen je još 2003. godine sertifikatom za organske proizvode dobijenim od švedske sertifikacijske kuće „KRAV“ (International branch of the Swedish certification body), a koja je članica međunarodne asocijacije IFOAM.

Porodica Herceg  - 20 godina tradicije proizvodnje po principima organske proizvodnje u Bosnu i Hercegovini.

"Herceg” egzistira na području općine Novi Travnik i svojevrsni je pionir uvođenja organske poljoprivredne proizvodnje u Bosni i Hercegovini. Neprestano je uključena u ovaj sistem a jedna je od rijetkih koja je, zahvaljujući u prvom redu kvaliteti svojih proizvoda, već u samom startu uspjela dobiti međunarodni certifikat.
Nadalje, firma ”Herceg” ne samo da je uspjela sačuvati kontinuitet i nivo svoje organske proizvodnje nego je na dobrom putu da ga u doglednoj budućnosti i značajno unaprijedi. Imanje Organske Proizvodnje ”Herceg” smješteno je na pitoresknim padinama planina Vranica i Vlašića nedaleko od putnog pravca Novi Travnik - Gornji Vakuf. Stanovita tradicija u organskoj proizvodnji te izniman kvalitet proizvoda nisu prošli nezapaženo pa firma ”Herceg” već od 2003. godine posjeduje certifikat za organske proizvode dobijen od strane Švedske certifikacijske kuće KRAV International branch of the Swedish certification body, koja je članica međunarodne asocijacije IFOAM.


Organska Proizvodnja ”Herceg” je od svog osnutka nadaleko najbolji primjer kako se treba pristupiti organskoj poljoprivredi i kako svoj proizvod prezentirati i predstaviti diljem svijeta. Osnovna orijentacija firme jest organska proizvodnja i plantažni uzgoj nevena – u farmaciji veoma cijenjene biljne kulture, te na bazi takvog proizvoda produkcija čajnih preparata, mehlema, ljekovitih krema i ulja širokog upotrebnog spektra. Imanje raspolaže vlastitim adekvatnim prostorom za sušenje, zamrzavanje i doradu sirovine (na potpuno prirodan način), a posjeduje i prostor na kojem se može instalirati sva potrebna dodatna oprema.
Uz plantažni uzgoj bilja, proizvodnju biljnih kozmetičkih preparata, firma Herceg se bavi organskom proizvodnjom nadaleko cijenjenih prehrambenih poljoprivrednih kultura (organske bašte), te plantažnim uzgojem maline i drugih raznih poljoprivrednih dobara.

Prisustvo na većini specijaliziranih sajmova u zemlji i regionu rezultiralo je činjenicom da svi proizvodi Organske Proizvodnje Herceg danas jesu i cijenjeni, prepoznatljivi i traženi od velikog broja uvaženih kupaca, klijenata, kako u BiH, tako i van nje.
HERCEG proizvodi su rezultat rada već desetljećima sa tradicijonalnom stogodišnjom recepturom koja se prenosi iz generacije u generaciju.

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

Porodica Herceg

Čakići bb Novi Travnik.

 

Organska proizvodnja - Herceg


Mapa