Mast od smilja 50ml - Herceg organsko


22,00 KM

  •   27 - 06 - 2019
  •   2238

Na stanju: 50


Masa po komadu: 0.05 Litra

Opis


Mast od smilja. Sastav proizvoda: maslinovo ulje, cvjetovi smilja (Helichrysumitalicum?) ubrani u ekološki čistoj sredini, prirodni pčelinji vosak
 

Porijeklo proizvoda: BiH

Zbog svoje dragocjenosti, smilje je u narodu još poznato i kao „besmrtna biljka“, „zlato iz prirode“, „biljka koja briše tragove vremena na koži“. Miris cvijeta je topao, intenzivan, dubok i podsjeća na pokošeno sijeno. 

 
Najviše se upotrebljava u kozmetičke svrhe u obliku eteričnog ulja, macerata, tinktura i masti. Mast od smilja je posebno interesantna zbog svoje neizmjerne ljekovitosti i praktične upotrebe. Mnogo je pozitivnih učinaka koje ova mast ostavlja na koži:
- štiti i revitalizira kožu
- usporava starenje kože
- uklanja akne i bore

- koži vraća elastičnost i daje sjaj

- hidrira kožu i daje joj potrebnu vlažnost
- ujednačava ten i pomaže kod uklanjanja mrlja i fleka
 
Ova mast je veoma učinkovita i kod liječenja  popucalih kapilara, strija, hematoma, modrica, svježih i starih ožiljaka, ekcema, psorijaze, opekotina, ogrebotina i raznih drugih oštećenja na koži.
 
Način primjene: dermalno
Mast od smilja je pogodna za sve tipove kože i može se koristiti na svim dijelovima tijela. Preporučuje se svakodnevna upotreba. Prije upotrebe masti  potrebno je da koža bude suha i čista. U tankom sloju mast nanijeti na željeni dio kože.
 
Kod osoba sa osjetljivom kožom sklonom alergijama preporučuje se konsultovanje sa stručnom osobom prije upotrebe proizvoda.
Proizvod je 100% prirodan i prilikom proizvodnje nisu korišteni vještački aditivi, boje, arome, konzervansi niti stabilizatori.
Proizvod je najbolje čuvati u hladnjaku i van dohvata djece.
 
U antici se smilje, osim u ljekovite svrhe, koristilo i za pravljenje vijenaca oko glave. U nekim našim kulturama se smilje još uvijek plete u vijence kojima se ukrašava kosa mladih nevjesta da ih štiti od zlih sila.
 

Facebook komentari


Ostali proizvodi


Organska proizvodnja - Herceg


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog