Plučnjak sirup, 200ml


10,00 KM

  •   12 - 01 - 2021
  •   1798

Opis


 

PLUČNJAK sirupPripremljen prema provjerenoj recepturi osigurava kvalitet i djelovanje na jačanje organizma i zaštitu disajnih puteva.

Borove iglice sadrže iznenađujuće visoke količine C vitamina.

Vitamin C je od ključne važnosti za ljudski imunološki sistem jer stimuliše proizvodnju bijelih krvnih ćelija koje se bore protiv upalnih stanja organizma.

Vitamin C jedan je od najvažnijih komponenti kolagena koji je nužan za stvaranje novih i regeneraciju oštećenih ćelija organizma. Osim C vitamina, borove iglice bogate su vitaminom A te karotenoidima zbog čega mogu pomoći u liječenju i ublažavanju nekih medicinskih problema.

Zbog velike količine C vitamina, proizvodi od borovih iglica mogu se koristiti kao preventiva protiv prehlade i gripe u zimskim pa i u ljetnim mjesecima.

Borove iglice sadrže aktivne sastojke koje potiču iskašljavanje i izbacivanje sekreta iz disajnih puteva čime potpomažu liječenje upale grla i bronhitisa, a mogu pomoći i u ublažavanju simptoma astme.

Istovremeno, antiseptičko djelovanje eteričnih ulja iz borovih iglica uništavaju patogene bakterije sprječavajući širenje infekcije disajnih puteva.

Amila Sjerotanović, MA poljoprivrede (Biljna proizvodnja-fitomedicina)

062 856 286; 061 356 393

Dž. Bijedića 113

71000, Sarajevo

Prezentacija i podrška domaćim proizvođačima u sklopu projekta "BiH Korpa zlata" MKF LIDER i Farmer.ba

Facebook komentari


Ljekobilje - Amila


Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog