Arganovo ulje


24,40 KM

  •   03 - 06 - 2023
  •   662

Na stanju: 20


Masa po komadu: 0.05 Litra

Opis


Arganovo ulje - Ovo je ulje najbolje saveznik zdravlja kože, kose i noktiju. Arganovo ulje je jedno od najmoćnijih anti-age ulja na svijetu, zahvaljući svom bogatom sastavu hranjivih nutrijenata.

Arganovo ulje pogodno je za sve tipove kože, a mogu ga koristiti i trudnice i mala djeca. Njeguje i hidratizira suhu kožu, pomaže kod detmatitisa i psorijaze te sprečava infekcije.

ARGANOVO ULJE ZA KOSU

Arganovo ulje, porijeklom iz Maroka, jedno je od najcjenjenijih ulja za njegu kože i kose. Koristi se za njegu kose, kože, zarastanje rana te kao dodatak prehrani. Ovo ulje će vašoj kosi podariti sjaj, hidrataciju i njegu dostojnu najskupljih tretmana u frizerskim salonima, a može se koristiti kao regenerator, maska za kosu ili u obliku seruma za vrhove.

Mnogi skupocjeni proizvodi za njegu i očuvanje zdravlja kose u svome sastavu imaju arganovo ulje, no možete uvelike uštedjeti korištenjem čistog, hladno prešanog arganovog ulja.

Arganovo ulje zamijenit će sve proizvode koje ste do sada koristili za njegu kose, a tjeme će vam biti zahvalno ako jednom mjesečno nanesete ulje na vlasište i ostavite da djeluje preko noći. 

ARGANOVO ULJE ZA LICE

Arganovo ulje sadrži vrlo visoke količine nezasićenih masnih kiselina, uključujući  i linoleinsku kiselinu, koja štiti i regenerira kožu. Masne kiseline također stimuliraju međustaničnu oksigenaciju, koja pomaže u vraćanju osnovne ravnoteže vode i lipida u hidrolipidnom sloju kože. Na taj se način sprečava sušenje kože i gubitak elasticiteta, što znači sprečavanje nastanka bora, te koža postaje mekša i zategnutija.

Pakovanje: 50ml.

SASTAV I DJELOVANJE ARGANOVOG ULJA

Ovo je ulje najbolji saveznik zdravlja kože, kose i noktiju. Arganovo ulje je jedno od najmoćnijih anti-age ulja na svijetu, zahvaljujući svom bogatom sastavu hranjivih nutrijenata.

Sadrži zasićene i nezasićene masne kiseline (linolna, alfa linolenska, oleinska), sterole, vitamin E, minerale i karotenoide.

Tokoferoli, poznatiji kao vitamin E, najvrjedniji su sastojak arganovog ulja.

Ovom se vitaminu pripisuju snažna antioksidacijska svojstva. Nezamjenjiv je u borbi protiv ožiljaka, ekcema i suhog vlasišta.

Drugi važan sastojak arganovog ulja su karoteni koji štite kožu od UV zračenja.

Esencijalne masne kiseline iz arganovog ulja sprečavaju upalne procese na koži hidratizirajući je i jačajući u isto vrijeme.

Ulje argana ima visoki udio skvalena, prirodnih spojeva koji štite od raka kože i pomažu smiriti iritiranu kožu.

Ferulinska kiselina iz ulja argana vrlo je snažan stabilizator vitamina C i E pa ona udvostručuje njihovo djelovanje.

Sadrži i polifenole – prirodne spojeve iz biljaka koji imaju protuupalno i regenerativno djelovanje na kožu.

Arganovo ulje pogodno je za sve tipove kože, a mogu ga koristiti i trudnice i mala djeca.

 

Facebook komentari


Ostali proizvodi


Faveda doo


  • Mudželiti Veliki br.25
  • 061 395 029

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog