Eterično ulje bora


6,50 KM

  •   14 - 05 - 2024
  •   111

Na stanju: 10


Masa po komadu: 0.01 Litra

Opis


Eterična ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mjesta na tijelu.

ETERIČNO ULJE IGLICA  SIBIRSKOG BORA

(Pine needle essential oil-Siberian)

Eterična ulja su najkoncentrovaniji oblik, ljekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih dijelova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Djelovanje jednog eteričnog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet eteričnih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

 Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu eteričnih ulja, potrebno je poznavanje djelovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterična ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je miješati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je eterično ulje lavande koje se može nanijeti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

Biljka: Pinus sibirica
Miris: svijež, oštar
Način dobijanja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: iglice
Glavni sastojci: alfa-pinen, delta-3-karen, limonen, beta-pinen

 

DEJSTVO:

Eterično ulje iglica sibirskog bora osvježava i otklanja napetost. Jača emotivnu i psihičku stabilnost. Djeluje izuzetno antiseptički, pomaže kod iskašljavanja, infekcija disajnih puteva i upale sinusa. Ublažava bolove u mišićima i pojačava cirkulaciju. Djeluje na artritis, išijas i reumatizam. Otklanja umor i iscrpljenost. Povećava opštu otpornost organizma.

UPOTREBA:

Eterično ulje iglica sibirskog bora ulazi u sastav preparata za inhalaciju, kao i krema i gelova za lokalno tretiranje, kod problema sa iskašljavanjem i drugih simptoma izazvanih infekcijama disajnih organa. Koristi se i u proizvodima za masažu zglobova i mišića. Dejstvo mu se povećava u kombinaciji sa eterečnim uljem eukaliptusa, a odlično se kombinuje i sa eteričnim uljima kadulje i lavande. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomiješati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…) Takođe, ovo eterično ulje ima izuzetna pročišćavajuća i osvježavajuća svojstva za prostor u kojem živimo, pa je odlično ulje za aromatizaciju prostora.

UPOZORENJE:

Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne preporučuje se u trudnoći i djeci do 6 godina. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svijetlosti  i toplote, van domašaja djece.
Pakovanje: 10ml.

Facebook komentari


Ostali proizvodi


Faveda doo


  • Mudželiti Veliki br.25
  • 061 395 029

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog