TRIBULL - TRIBULUS KAPSULE 60 kom.


28,00 KM

  •   28 - 05 - 2023
  •   610

Na stanju: 20


Masa po komadu: 0.05 KG

Opis


Tribulus (lat. Tribulus terrestris, babin zub, zubačica) je jednogodišnja zeljasta biljka iz familije Zygophyllaceae. Tradicionalno se koristila za liječenje potencije i kao tonik za podmlađivanje, a danas je veoma popularna među sportistima, bodibilderima i atletičarima kao prirodni anabolik.

Rasprostranjena je u sušnim i suptropskim predijelima južne Evrope (i na Balkanu), Azije i Sjeverne Amerike. 

Hemijski sastav ove biljke ogleda se u visokom sadržaju saponina (glukopiranozil galaktopirana, protodioscina, diosgenina, ruskogenina, hekogenina, jamogenina, epimilagenina, tigogenina, neotigogenina i gitogenina).

⇒ Povećava prirodno lučenje testosterona
⇒ Snažan anabolički efekat
⇒ Poboljšava libido
⇒ Velike koristi od uzimanja Tribulusa imaju i muškarci i žene
⇒ Povećava snagu mišića

Doziranje: Uzimajte 1-2 kapsule dnevno, najbolje jednu kapsulu ujutro i jednu za večeru.
Pakovanje: 60cps

Ova biljka je bogata polisaharidima kao i sterolima (sitosterol, kampesterol). Od flavonoida najviše ima kempferola i kempferolnih glikozida, kao i kvercetina. Zastupljene su i masne kiseline (stearinska, oleinska, palmitinska, linoleinska). Također ima tanina, vitamina C i kalijumovih soli, a pronađena su i dva alkaloida (harman i norharman). U lišću biljke također mogu da se nađu: askorbinska kiselina, kalcijum, željezo, fosfor i proteini.) 

U tradicionalnoj medicini tribulus se oralno primjenjuje za napetost stomaka, dijareju, kamen u bubregu, krvarenje iz nosa i vertigo. Koristi se i kao afrodizijak, diuretik, generalno kao tonik i tonik uterusa. U kineskoj i indijskoj tradicionalnoj medicini tribulus se smatra stimulansom muškog polnog nagona. Dobro je poznat i na Balkanu, i uopšte među južno-evropskim narodima, kao ljekovita biljka. Od 1970-tih godina, sovjetski bodibilderi su promovisali upotrebu i na Zapadu. Protodioscin, kao i dioscin i diosgenin stimulišu seksualne performanse i mogu se koristiti za niz seksualnih poremećaja.

Pomažu u regulisanju nivoa seksualnog nagona povećavajući postotak slobodnog testosterona kod muškaraca, a čak mogu da utiču i na hormone – pregnenolon, progesteron i estrogen. Mogućnost balansiranja ženskih hormona čini ovu biljku potencijalno korisnom kod premenstrualnog i menopauzalnog sindroma.

 

 

Facebook komentari


Ostali proizvodi


Faveda doo


  • Mudželiti Veliki br.25
  • 061 395 029

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog