Rujevina kapi - Biljna apoteka Faveda


9,20 KM

  •   06 - 06 - 2023
  •   191

Na stanju: 20


Masa po komadu: 0.05 Litra

Opis


Rujevina kapi se koriste za suzbijanje dijareje, protiv paradentoze, hemoroida i čira na želucu. Djeluje na ranice, afte u ustima i na spoljašne rane, čireve, akne. Kao lijek se koristi i protiv dizanterije, kolitisa, za bubrege, mokračne kanale, a u novije vrijeme i kod liječenja raka.

Pakovanje: 50ml.

Ovdje imate pojašnjeno >> Kako naručiti Faveda proizvode na kućnu adresu?

RUJEVINA KAPI - ZDRAVLJE

U knjizi “Antibiotici iz prirode” biljka rujevina se više puta pominje, i prezentuju se njena antibotska dejstva. Tako se govori o njenim ljekovitim dejstvima kod ranica, afte u ustima i na spoljašnje rane, čireve, akne.

Također, česta je upotreba iste kod herpesa, koji se premazuju nerazrijeđenom tinkturom rujevine. Česta je upotreba i kod upale sluznice, kao i upale zubnog mesa.  Kao lijek se koristila i protiv dizanterije, kolitisa, za bubreg, mokračne kanale, a u novije vrijeme i kod liječenja raka. Kapi rujevine su visoko koncentrovana otopina. 30 kapi Rujevine ima jače djelovanje od šolje čaja.

Proces ekstrakcije u proizvodnji kapi znači da se cijela paleta ljekovitih sastojaka rujevine uspješno iskoristi dok čajna otopina povlaći samo dio ljekovitih sastojaka. Kapi su praktične za koristiti jer ne zahtijevaju svakodnevnu pripremu kao čaj. Možete ih lako nositi sa sobom i konzumirati na odmoru, poslu isl.

Doziranje: Uzimati 30 kapi u 2 dl vode, 2-3 puta dnevno.

Napomena: Držati van dohvata djece, na temperaturi do 25°C. Nakon  upotrebe bočicu odmah dobro zatvoriti.

Sastav: glicerolsko-vodeno-etanoli extrakt iz biljke Rujevina (Cotinus Coggygria).

Facebook komentari


Ostali proizvodi


Faveda doo


  • Mudželiti Veliki br.25
  • 061 395 029

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog