Kantarionova mast, 50ml


8,10 KM

  •   27 - 06 - 2019
  •   2353

Na stanju: 30


Masa po komadu: 0.05 KG

Opis


Kantarionova mast - Pakovanje 50 ml. Sastav proizvoda: maslinovo ulje, cvjetovi kantariona (Hypericumperforatum) ubrani u ekološki čistoj sredini,etrično ulje kantariona, prirodni pčelinji vosak
Porijeklo proizvoda: BiH
 
Nije slučajnost da se dragocjena biljka kantarion naziva još i gospina trava. Kod mnogih naroda je ova  biljka bila i ostala sveta u liječenju mnogih bolesti. Može se koristiti u obliku čaja, eteričnog ulja, macerata, u spravljanju raznih masti i mnogih drugih farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda.
U obliku masti, ova biljka je veoma djelotvorna kod:
- oštećene i upaljenje kože i sluzokože
- zarastanja rana, opekotina, ogrebotina

- vaginalnih infekcija

- ožiljaka, strija i akni

- proširenih vena

- hemoroida

- čireva

- upale mišića i živaca

- reume i gihta

- išijasa i neuralgija
 
Proizvod je namijenjen isključivo za vanjsku upotrebu.
Na čistu kožu ravnomjerno utrljati proizvod u tankom sloju 1-3 puta dnevno. Proizvod je pogodan za njegu lica kože, ali i za njegu kože na ostalim dijelovima tijela.
Poznata je činjenica da „koža sve pamti“, tako da će nam uzvratiti onako kako prema njoj postupamo. Njegujte Vašu kožu na prirodan način i obezbijedite joj na vrijeme ono što joj je potrebno da bi bila meka, glatka, blistava i zdrava.
 
OPREZ: S obzirom na to da je kantarionfototoksična biljka,  ne preporučuje se namazane dijelove tijela izlagati suncu (UV zracima) najmanje 12 sati nakon nanošenja zbog mogućnosti pojave fleka na koži koje mogu ostati trajno.
 
Proizvod ne nanositi na svježe rane koje još uvijek krvare.
Kod osoba sa osjetljivom kožom sklonom alergijama preporučuje se konsultovanje sa stručnom osobom prije upotrebe proizvoda.
Proizvod je 100% prirodan i prilikom proizvodnje nisu korišteni vještački aditivi, boje, arome, konzervansi niti stabilizatori.
Proizvod je najbolje čuvati u hladnjaku i van dohvata djece.

 

Facebook komentari


Ostali proizvodi


Faveda doo


  • Mudželiti Veliki br.25
  • 061 395 029

Mapa


PROIZVODIŠ DOMAĆI PROIZVOD I ŽELIŠ GA PLASIRATI NA TRŽIŠTE BiH

OTVORI SVOJU ONLINE PRODAVNICU!

Novosti / Blog