Sirup od drenjina IMBER


7,00 KM

  •   05 - 10 - 2017
  •   75

Na stanju: 8


Masa po komadu: 1 Litra

Opis


"Popij čašu Imbera i tegobe nestaju o tren". Savjeti naših baka i prabaka koje se i dan danas primjenjuju. 

Imber znači lijek, simbolizuje crvenu boju. Imber sirup ili Imber sok (bez šećera) se preporučuje u svakodnevnoj ishrani. Koristi se za jačanje imunog sistema. Djeca ga obožavaju. Crvene boje, lijepog mirisa sa okusom drenjina. 

Porodica Sabljić se već dugi niz godina bavi proizvodnjom, preradom i plasmanom domaćih proizvoda od drenjina. U 2016. godini su došli do prodaje od preko 1,000 malih teglica pekmeza od drenjina i preko 500 litara sirupa od drenjina, potrošačima iz 10 različitih zemalja.

Drenjine imaju veliku nutritivnu vrijednost kao i snažan utjecaj na zdravlje. Drenjine utiču na cijelo tijelo, prvenstveno u regulaciji krvnog pritiska i elastičnosti krvnih žila. Zreli plodovi su mekani, slatki, kiseli, aromatizovani, svježi i visoki u vitaminu C. Oni su adekvatna zamjena za limun.

Plod drena sastoji se od: 10% šećera, 2,3-5 organskih kiselina, pektina, tanina i 50-90 vitamina C. Cornus mas L. (drenjine) vjekovima se koristi u tradicionalnoj kuhinji i narodnoj medicini u različitim zemljama Evrope i Azije.

Porodica Sabljić posjeduje preko 100 divljih stabala od kojih pripremaju rakiju od drenjina, liker, sirup i pekmez. Svi proizvodi se prave po tradicionalnoj recepturi.

„BUDI ZDRAV KO DREN” domaći proizvodi porodice Sabljić

Facebook komentari


Budi zdrav ko dren


Mapa


AKO IMAŠ DOMAĆI PROIZVOD

OBJAVI OGLAS!

Novosti / Blog